7.5.10

Mesilased


Vot mis juhtub, kui kuivatus tsükkel kaks nädalat vältab.Kahekihilise kuivatiesise katte(ukseks nagu palju nimetada) vahele otsustasid töökad mesilasisandad rajada oma uue kodu ja ka emanda sinna majutada.Ja seda kõike ilma luba küsimata.Muidugi läks löömaks, kes keda.No hakatuseks nemad mõnda meie meest.

Küsin kuivatimehelt, kuidas läheb, tema vastab, et ootab.Ma küsin seepeale, et mida ta ootab? No saan vastuseks, et mesilased.Ma veel küsisin, et mis siis varsti saama hakkab ja kaua ta kavatseb oodata? No kohaliku kombe kohaselt sellele enam vastust anda ei osatud.

Püüdsin selgitada uuusi teooriaid tootmises, mis seisneb mingi järgmise aktsiooni ette võtmises, mitte ootamises (seda enam, et kuivast materjalist on puudus).Ütlesin, et võidelda tuleb, mitte oodata.No saime niikaugele, et lubasid diislit peale pritsida.Aga öösel, sest siis need sindrid ei lenda.No järgmisel päeval polnud mesilased küll vähenenud.Ikka veel nemad meid.

Teine päev lubati rohkem diislit kallata.Palusin seepeale ikka mingit mürki otsida ja aiapritsi.No pididki saama. Õhtuks selgus, et nüüd juba hilja ja ikka ei saa.No pühapäev selle järel läks niisama edutult.Ilmselt uutel mesilastel diiselmootorid sees, sest lendasid veel vihasemalt ringiKeegi kuivati ümbrusessegi ei saanud.Esmaspäeval käisin siis varustajal sabas, et osta tavalist mürki.Siis käisime varustajaga mõlemad kassiiril sabas, et anna raha ikka enne homset. Õhtul sai mürk Mafingast ära toodud ja kuivati meestele antud.Teisipäeva hommikul teatati rõõmsalt, et meie võitsime. Lõpuks siis meie neid.Kulus ainult viis päeva kuivati tööaega.

2 comments:

  1. Inimene kes kuulab muusikat nagu Toto "Africa" ei tohiks mesilasi sel moel tappa. Kas oli palju mõnele mesinikule helistada või käis see üle mõistuse?
    Mesinik Rebaseonu.

    ReplyDelete
  2. Ei saa mitte mesilaste mõtetut tapmist heaks kiita. Mõni mesinik ikka kusagil naabruses elab ju. Oleks kasvõi http://meeturg.mesi.ee/ lehele kuulutuse üles pannud, poleks pidanud nädal aega mässama... Tõenäoliselt oleks poole kiiremini mesilastest lahti saanud ning mesilased oleks mõne tänuliku mesiniku tarusse mett korjama hakanud... R.

    ReplyDelete