6.8.11

Boiler paigas












Tänane laupäev läks siis boileri tõstmise peale.
Oli selline enesetapukursus.Nagu ikka kohalikud enne ei usu, et vaja jalale suurem padi alla teha, kui kraana koos boileriga maase vajus.See sai selgeks esimese poole tunni jooksul.
Edasi leidsime katse-eksituse meetodil kriitilise pinkti, millest edasi kraana keeldus töötamast ja esimesed käpad püsti tõstis.See oli siis 4,5 meetrit kraana tagaotsast boileri keskele.Püüdsime piirduda edaspidi 4 meetriga.No korra läks jalg koos plankudega betooni sisse, aga seda oleme juba palgisorteeri juures näinud ja eriti ei üllatanud ning olin tegelikult selleks valmis.
Nii siis jooksin mõõdulindiga ümber kraana ja panime uusi asukohti maha.Loendamatu arv kordi sai kraanat ümber paigutatud.Ei valeta , kui ütlen, et kolmandiku ajast tõstis, kolmandiku ajast sõitis ja kolmandiku ajast laks lihtsalt sellele et kolmele kraanaoperaatorile selgeks teha, mis asi on kraana ja mille poolest see kõblast erineb.
8 tundi tihedat tööd ja kahest osast koosnev boiler sai paigale ning üksteise otsa tõstetud. Hommikul 8-st kella 17-ni .Lõuna ka vahele.
Kogu selle jama lõpuks lubasime endile õhtusöögi lähimas restoranis.See siit 44 km.

5.8.11

5. august

Täna oli tore päev.Kuivatil sai seinu juurde, tööriistu saime juurde.EÜE aeg tuli meelde.Sai kõvasti betooni pandud.Käed segused ikka, mis te mõtlesite, et suu vahtus ainult või?
Mitu mõtet tuli pähe.Üks oli selline, et kui Obinitsasse kosmodroomi ehitama hakatakse, ega vist ei leia operaatorit koha pealt kindlasti. Tuleb mujalt tuua. Mida aga Obinitsa vald selle kosmodroomiga hiljem ise peale hakkab, ei tea....

3.8.11

kuivati tõusis püsti

Nüüd on kuivati detailid oma kohad sisse võtnud.Maht on näha, gabariidid paigas.

Esiplaanil kaks meest ühendavad kaablile jätku külge.Varastati rullist jupp ära. Nagu Eestiski.Ei erine Eesti Aafrikast väga palju.