12.3.10

Värviline Aafrika

Elu Aafrikas on nagu tsirkus.Igas mõttes tsirkus ,kus kõik on hästi värviline. Ka siin on palju värve: kirjud autod,kirjud bussid,kirjud riided,kirjud dokumendid, sest alati on printerist lõppenud must tint ja et üldse midagi lehele saada, tuleb kasutada teisi värve peale musta.Ha-Ha-haaaa!

8.3.10

Lõvijahil Ruahas

Käisime laupäeval Ruaha rahvuspargis.Tahtsin näha krokodille.Kuna "ettenähtud" kohas krokud ei suvatsenud esineda, tuli asuda neid otsima.Lihtne ülesanne, sest ega nad jõest kaugemale ei lähe.Ilmselt armastavad ka nemad palava ilmaga varjus lesida. Leidsin jõel vaikse vooluga sisekurvi ja kõrgel kaldal põõsad kasvamas.Ideaalne koht. Jätsin auto seisma ja jalutasin kalda äärde. Ja seal oligi krokodill, kes kohe hääletult ennast vette libistas. Tuli edasi otsida, aga idee oli õige-otsida varjulisest kohast.
Sõitsime edasi ja leidsin teise sarnase koha.Jalutasin autost 15 m jõe suunas, kui kuulsin möiratust ja samal hetkel nägin kerkimas rohust lõvi pead.Olin välkkiirelt autos tagasi.Olin leidnud krokodillide asemel lõvipere redutamas varjulisel jõekaldal.Ju oli neil kõht täis söödetud pargitöötajate poolt, et nad ainult andsid signaali, et ära tule, siin on meie territoorium. Eks sai neid vaadatud pikalt ja nende rahu häirida.Lõpuks nad liikvele läksid ja üritasid ennast teisele poole põõsaid peita.Ega ei pidanudki olema tavaline, et alati lõvisid nähakse.
Pargi eeskirjade järgi ei tohi autost kaugemale minna kui 25 m ja kui ohtlik loom on lähemal kui 200m , ei tohi üldse autost välja tulla.No lõvi andiski teada, et ta on lähemal, kui 25m.Pärast ma enam eriti välja ei kippunud.