27.1.11

vihmaperiood

Vihmaperiood muudab ka saeveskis töötamise keerulisemaks.Sõelale jäävad ainult tugevamad.

25.1.11

Kevad = Vihmaperiood

     

Kuna on vihmaperiood siis kõik õitseb ja kasvab...niipalju kui jäksab. Hetkel majaümbrus vahetunud pruunist - roheliseks (koos esimeste õitsejatega nagu puud) - siis ka roheline hakanud õitsema. Selline siis see elu siin, need pildid siis mu maja ümbert, kus elan.

Tekitab tahtmise minna Kitula Rahvusparkki, sest seal ka kõik õitse nüüd või siis varsti. Ehk Märtsis äkki lähengi.

Kitulo National Park


Life is tough in Africa!

Posted by Picasa

Palgisorteeri ehitus

  

Siin siis paar ehituse näidet. Kõik ehitustööd peaksid olema valmis enamvähem järgmise 2 nädalaga. Siis jääb veel kaabli paigaldus ja iluasjad, nagu uksed, aknad ja kaabeldus. Samuti jätkub taskute ees pinnase betoneerimine, et tõstuk saaks nende kohtade peal sõita täie hooga. Seega ootame juba natuke tehnoloogia paigaldjaid, kes peaksid 10ndal veebruaril tulema koha ülevaatama.


Eksperdid ehitusplatsil. joonisega - vasakult paremale: ehituse juht, ekspert ja objektijuht. Kõik taskute vundamendid on valmis, mis paistavad taamal.


Posted by Picasa

Ehitus käib !!! (täie hooga)



Siin siis 2 pilti kuidas ehitustöödel tuuakse müüriladujatele telliskive ette. Laome palgisorteeri operaatori ruumi seinu. Esimesel pildil toimub ühtlane liikumine, kus "tühjad pead" lähevad kivide järgi ja "täis pead" tulevad kividega. Teisel pildil toimub sotsiaalne vestlus, ilmselt selle jätk, mis eelmisel ringil pooleli jäi või siis juba kihistatakse, et ülemus platsil ja pildistab. Edasi tagasi kivide toomise ring 30-40 meetrit.


Kuna nüüd aga oli juba teada, et ülemused platsil ehtuse tempot ülevaatavad, siis tootlikkus tõusis 2 korda. Või siis oli sellele naisele lubatud rohkem palkka, mine sa tea mis tema motivatsiooni selliseks ajas, et nüüd 2 kiviga käib.
Kuid rõõm näha, et pakume tööd ja sotsiaalne aspekt on tagatud, paljud saavad tööd. Omahinnas ei pruugi se kallim olla sugugi kui küünilised lugajad juba mõtlema sellest hakkasid.
Posted by Picasa

IT ajastu

Üldiselt saab Aafrikas elada küll. Internet toimib, ID kaardiga käid pangas, õhtuti saab ka SkyPe koos pildiga kasutada (päeval liiga palju kasutjaid ühe ühenduse küljes) jne. jne. Nagu päris.

Siis aga lähed panka firmale uut kontot avama ja esitad:
1. Passi
2. Töölepingu
3. Kohaliku omavalitsuse kirja, kus nad teatavad, et ma olen olemas ja töötan ja elan Sao Hillis
4. Täidetakse 4-5 dokumenti
5. Annad 2 pilti (ainult)
6. Ajad koguselle aja Mafinga filiaali directoriga mõnuslat juttu
7. Käid korra WC's
8. Avastatakse, et elamisloakoopiat ei ole (sellele vaadatakse läbi sõrmede)
9. Ja siis võetakse näpujälg...? milleks?





Ilmselt on pangal ikkagi oma näpujälje andmebaas koos programmidega. Kunagi äkki saab siis kasutada!!! Või siis Ameerika valitsusele müüa. Igatahes tagasi maapeal...vahemärkuseks, et see raha, mis sul on NMB panga Mafinga kontooris arve peal - seda sa NMB Dar'i kontoris kasutada ei saa. Jaa...siis kui kannad raha Dar'ist Mafingasse siis maksada teenustasu, mis sest, et kõik NMB panga piires.

Posted by Picasa