6.11.10

Uus kogemus


Tere!

Et kõik ausalt ära rääkida pean alustama sellest, kuidas täna kotti pakkisin.Nimelt oleme juba aafrikas nii kaua olnud, et ei viitsi fotoaparaati enam kaasa võtta.Nagunii kõik kordub.Seega ka pilte pole uusi.

Aga just siis kui ei võta, on miskit huvitavat ka.Kui Dari sõitsime, siis näiteks olid elevandid tee ääres ja kaelkirjakud ja isegi pühvlid, kes muidu kaugel eemal.Aga see selleks.Täna käisime Daris purjetamas.Sõitsime neljakesi suurema paadiga(varasematest sissekannetest Ngazi järvelt on ka pilte näha).Ookean ikka mõnus oma suurte lainetega ja soolase sooja veega.

No jah, kuna fotokat polnud, siis ikka miskit põnevat toimub.Seekord juhtus nii, et õnnestus saada ühe HobieCat 16 katamaraani peale soodimeheks. Roolimeest polnudki.Selle asemel oli vahva rootslanna. No võistlusest ei saanudki asja, sest roolinaine magas stardi maha ja kaotasime vast 10-15 minutit. Teised ammu läinud.Üritasime ikka sõita rada, aga pärast ümberminekut loobusime ja sõitsime lihtsalt rõõmu pärast. See oli minu elu esimene kord sõita katamaraan tüüpi alusega.Rippuda kogu aeg trapetsis on ikka päris kõva füüsiline koormus.Kahjuks midagi suurt näha pole, kus oled või mis teed.Vahel käisin veest ka läbi. Oli mis oli, aga eks proovin võimaluse korral kindlasti uuesti, kuigi just väga vaimustusse sellest paadiklassist ei sattunud.

Seniks peame aga oma järvel Laseri sõitu lihvima, et mõnikord Dari teistega jõudu katsuma tulles mitte ringiga sisse saada.

Pühapäeva hommikul tuleb minna tagasi metsa. Muidugi tegelema Hew Saw saeveskiga.

5.11.10

Kiire internet

Tere

Kuna Marko on endale Dar es Salaamis sebinud kiire interneti, siis ma saan veel videoid üles laadida, mida olen küll proovinud metsas teha kuid metsas ei saa. Jõuab kõik see hea asi ka Aafrikasse, millega te olete seal valgete pesas harjunud ja ei mõtlegi selle üle. Meie jällegi käies pealinnas tunneme rõõmu lihtsatest asjadest nagu korralik kauplus, oliivi õli, kiire internet, mozarella juust jne.

Siit siis järgmine Aafrika töö näide. Kuidas saada rikkaks sellise töö viljakusega?

25 MB video läks blogisse üles. Teen ühe mõnuoige arvuti taga...sellis asja pole ikka meiega ammu juhtunud. Kui keegi saadab meile üle 10 MB e-kirja siis läheb ikka 2 päeva tavaliselt kui satub nii hea internet olema, et saab alla laadida. Kuid Dar'is on juba kiire internet kohal...

Minu küsimus: "Kuidas saada rikkaks sellise töö viljakusega?" - on täiest vale küsimus, see väljendab õhtumaa kutuuri nägemust maailmast. Ilmselt ei oleks neil häda midagi kui nad rikkaks ei saaks (meie mõõdupuu järgi) ja üldse valged siin teevad ikka oma agendat...nii abi organisatsioonide kui muuga (on saanud minust suur abiorganisatsioonide vastane, mõningaste mööndustega). Ehk ka meie, teeme ikka äri ja õpetama neid äri tegema. Ehk ükspäev teevad nad äri paremini kui meie ja võtavad ikka oma osa maailma majandisest...

Meil on blogisse tulnud külastajad Googele kaudu kui nad on otsinud sõna "HewSaw" - seega edaspidi kirjutame iga blogi kande lõppu HewSaw siis saame veel otsingust tulemusi ja pange kommentaaridesse ka... :) Veisto OY turundus mehed saavad siis hiljem mõelda, miks Google nii töötab...HewSaw, HewSaw...

4.11.10

Pinus elliota + ehitus


Siit üks pilt kui palju on vaiku siinses männis (pinus elliota) - seetõttu saab laua panna põhimõtteliselt tikuga põlema. 



Kuidas meil saeveski ehitus ka käib. ei ole eriti kiire tegevus, kuid liigub. Seega ...