1.4.10

Concorde




Dar Es Salaamis pole teadupärast metrood ,aga linn on suur, siis on kasutusele võetud "Concorde`id ja isegi sattelliidid, mis peaks olema tõesti kiired ja kaasaegsed transpordivahendid.

Linnas




Dar Es Salaamis ringi jalutades hakkas silma mitmeid huvitavaid ehitisi.Nägin ,kus kohalikud raha hoiavad ja kus pensionit hoitakse.Kuna raha on suureformaadiline ja vähese väärtusega, siis mõnel teda ikka koguneb palju ja tekibki küsimus, kuhu panna, sest koju ei mahu.Kuna maad on vähe, siis raha hunnikud ei mahu linna ära.Ja tulebki teha tornid, nagu meie oleme harjunud hoidma CD-plaate.Nii ongi tehtud RAHA TOWERS.
Samuti jäi tänava äärde Tansaania pensionisammas PENSION TOWER. Mõtlesin, et kui ka mina oma raha sinna paneksin, kas oleks võimalik seda ka mõne aasta pärast sealt üles leida?Väga kangastub silme ette pilt, kus kohalik ametnik vaatab oma süütul ilmel otsa ja ütleb, et "Hamna", mis tähendab, et pole.Kas pole raha, pole elektrit, pole arvutisüsteem korras, pole inimest, kes arvutisüsteemi kasutada oskaks, pole mingit vajalikku paberit , , igatahes "Hamna" on siin tavaline.Ja kõik see käib mõnusa naeratuse saatel...
Eile käisin autol amortisaatoreid vahetamas, mille tulemusena kohalikud meistrimehed vahetasid ära kaks esimest amortisaatorit ja keerasid rataste kalded/kokkujooksu kuhugi koledasse kohta.No sai siis ise juhendatud neid ja silma järgi ja mõõdulindiga esialgne jooks taastatud. Pärast käisin Fordi esindusest läbi ja leppisin kokku, et täna teevad üle.No hommikul muidugi selgus, et see mees kes silda reguleerib, on oma autoga avariisse sattunud ja ajab neid asju ja täna tööle ei tule. Vot nii käib asjaajamine siin ja ikka naeratuse saatel, mis iseenesest pole halb komme, aga sinna juurde kuulub tavaliselt ohtrasti lubadusi, mille täitmist andja isegi ei kujuta ette.Vot selline asi siin kultuuris küll on veidi häiriv, et jagatakse katteta lubadusi.