12.3.11

Saeveski pealiini ehituse algus!

 

Kui teil eelnevast jäi ettekujutus, et siin töö käib kiiresti ja osavalt siis olete "õigesti" aru saanud. Oleme alustanud saeveski peahoone ehitust nagu on näha piltidel. Tõesti midagi on tehtud ja kõik ikka käsitsi. 
Kohalik karjäär enam meie ehitus tempoga kaasas käivat killustiku kogust ei suuda toota. Seega paljud betooni valud ootavad killu saabumise taga. Kuid selline töö tempo on saavutaud ikka nii, nagu siin piltidel näha on...või siis kivi purustamine on kärjääriv väga aeglane. Mine ja võta siis kinni, ka meie oleme kiired või nemad aegalsed. 


Posted by Picasa

Palgiosrteer ehitus jätkub!

 

Ehitusest veel mõned pildid. Siin siis käib juba palgisorteeri tehnoloogia paigaldus. Hekotek on jätnud siia kohapeale siis "valge neegri" (lingi peale vajutades saab siis näha kogu meeskonda), kes peab vaatama, et asjad otse ja õiges järjekorras kokku saaks pandud. Tänase raporti järgi on kohalikele töömeestele selgeks tehtud mitmed eestikeelsed sõnad, mida siia kirjutada ei kannata. 

 

Palgisorteeril ei ole palju jäänud ehitustõid teha. Uksed, aknad, mõnes kohas topelt katus jahutuse pärast. Ehk selleks ajaks kui mehaaniline osa saab paikka võib juba hakata pehmet osa paigaldama. Kõige suurem takistus ilmselt saab olema elektri toide, sest uued alajaamad saabuvad alles järgmise kuu lõpus. Kuid loodame kõige paremat...juhuse hooleks ei ole midagi jäetud...ja Aafrikas ootamatusi ette ei tule.
  
Posted by Picasa

11.3.11

Kuivati vundament

Ehitus käib täie hooga. Siit siis pildid kuivati vundamendi ehitusest. Hilja alustasime kuid liigume. Siin peaks ikka 2-3 kuu pärast olema töötavad kuivatid. Hetkel võib nii isegi minna kui midagi ette ei tule ja tavaliselt ju Aafrikas ei tule midagi ette. Hetkel meeste vahelt vundament paistab...on olnud ka selliseid hetki kus kitleid ja kiivreid on niipalju opbjektil, et vundament ei paista. :)

 

 
Posted by Picasa

Dr. Livingstone, I Presume?

Kes vähegi maailma avastamisest huvitatud see teab pealkirja tähendust rohkem kui vaja. Nimelt olla see kohtumine ka siin lähedal kuskil aset leidnud. Sest Livingstone mountains on vaid 300 km kaugusel.

Pilt pole küll minu tehtud (täname fotograafi) kuid maha pildistatud Saksa misjonärdie maja seinapealt, Nyasa järve ääres. Seal need Saksa misjonärid olid selle maja juba ilmselt ca 200 aastat tagasi püsti pand ja tänaseks saavutanud mõnusa turistide olemise koha. Ilmselt ka natuke ristiusku levitatud...ja haiglat üleval peetud. (huumoriga...kuid kuradi ilus koht ja vaadake me postitusi Matema kohta)

Kuid siis miks selline teema. On meil juba natuke aega külas tesied eestlastest maailmarändurid ja pannud oma blogisse kande meie siinoleku kohta. Seega ei hakka sama asja ümber kirjutama vaid lugege nende blogist: 
Ühel Teljel Ümber Planeedi
Kanne meist!

Head lugemist. Selle blogiga võib tunde kulutada nagu ka siinkirjutaja on teinud!

Posted by Picasa