13.1.12

Ehitustööd saeliinil!

 
Laudade sorteeri poolne vaade vasakul ja koorija paremal.

 
Koorijast veel üks pilt ja siis lauasorteer tagantpoolt. Kuna sinist taevast pole siis infoks, et tegu vihmaperioodiga.

 

Põrandate valamine vasakul teraruumile ja sorteerliini hoone kogupikkuses. Katus läheb peale järgmine nädal, siis saab hakata juba planeerima töid "allpool veepiiri" :) .

Ehitame!

Posted by Picasa

Eestlane ei jäta jonni!

Peale 2 aastat ja paari kuud (kes siis Aafrikas täpsemalt aega mõõdab?) on põhjust hakata tegema saeveski käivitamise graafikut. Kuid nagu pooleli ka ei jäta (isegi kui vahepeal tundus imelik jätkata).

Samas pole häda midagi olnud vahpeal: oleme tegelenud olemasolevate äridega ja oodanud, millal bürokraatia, kultuuri, looduslikud ja organisatsiooni sisesed takistused saab kõrvaldatud, et TASUKS SAEVESKI ikka käima panna. Täna on asi küll palju kindlam, et kui saeveski käima läheb siis püsib ka töös. Tagasivaadates, kui oleks töö 8 kuuga tehtud olnud poleks siin ka kedagi olnud kes seda suudaks kasmlikult käitada. Seega täna ikkagi lööme 2 kärbest... (ära hõiska enne õhtut, loe allpoolt!)



Saeveskile sai ka paigladtud 2 trahvot, 1000 kva (saeveski ja palgisorteer) ja 500 kva (kuivati ja hakkur). Saime me kuivatid valmis ja mõtlesime, et kutsume Itaaliast tehniku neid käivitama. Läks Imre siis ja tõmbas "rubilnikut" - mida ei ole seda ei ole, voolu pole. Lähemal uurimisel selgus, et 500 kva trahvo maha põlenud ja Itaallane juba lennukis. Kuna trahvo Tansaanias toodetud siis asusime organiseerima ja 6 päevaga oli trahvo transporditud 1000 km Arushasse, siis lahtivõetud, uued mähised pandud (igasugust muud värki tehtud) ja 1000 km tagasi ja oma kohale pandud. Saab küll ka Tansaanias kiiresti...see kõik siis enne jõule ja saigi kuivati käivitatud ja Imregi tuli Jõuluvana põhjapoole otsima.
 
 

Ning kui Jõulud läbi Uus Aasta algas siis plaan nüüd usinasti kuivatama hakata. Mida pole, seda pole - voolu pole. 500 kva trahvo maha põlenud. Siinkohal vaid olen tagasi loo alguse juures, et eestlane ei jäta jonni... trahvo juba Arushas tehases, kuid vaja leida üles, miks maha põleb? Seda veel ei tea...


Posted by Picasa