27.4.10

Tanzania aastapäev











Kuna oli vaba päev, siis sai jälle autoga ringi sõidetud.Seekord istanduste poole.Üle 200 km kokku.Tundusid lagedad rohumaad, kuigi rohi 1,5m kõrge.Sinna kavatsetakse hakata uusi metsamaid istutama.Ütlen kohe ära, et üks jumala poolt hüljatud paik.Ei olnud huvitav.




Keerasime ühte külla sisse, aga see oli vale teeots .Õnneks majade vahel niipalju ruumi ja ka tasast maad(üldiselt oli see mäe nõlv), et sai auto tagasi keerata, aga mäest enam ülesse ei läinud.Esiteks oli savi vihmast libe, teiseks diferentsiaali lukke polnudki.Nii seal siis auto seisis, üks ratas ringi käimas ühel sillal ja teine teisel sillal.Tulemuseks oli ainult külgliikumine. Sai siis vintsiga veetud nii kõrgele kui puu kannatas.Pärast juurte väljatulekut olime juba teise puu ulatusse jõudnud.Murdunud puu läks ratta alla, et võidetut mitte kaotada. Kogu selle aja jooksul oli lõpuks ka pinnas ilmselt kuivanud, sest viimases lõpus tekkis abi ka auto enda ratastest ja ülal olimegi.Higised, väsinud, aga saime ära proovida.Tunni aja pärast oli uus vihm nagunii platsis, aga siis enam vintsi vaja ei läinud, kuigi paaris kohas liikus auto sinna, kus tema tahtis.Nagu jääl.

Mõnele teele polnud sellel vihmaperioodil veel autot sattunud, siis olnud ka teed näha."Juht" istus siis katusel ja juhendas roolimeest, sest mingi aimatav jäljerada oli kõrgelt näha.