3.2.10

Suvi suur kui maalritöö

Sõbrad on vahel vihjeid teinud, et blogi põhjal me siin ainult chillime ja hangime.Ilmselt tahetakse tööjuttu ka. Aga mis sa sellest ikka kirjutad.Iga päev üks ja sama jama.Kui eelmisel päeval hoo sisse lükkad, siis järgmiseks seisab jälle.Kui isegi juures passid, et käiks, siis laguneb sellest jumala poolt unustatud saeveskis mingi lüli laiali. No kas oli huvitav?
Räägin siis kuidas me konteinerit valgeks värvisime. Varustajale sai öeldud et on vaja värvi tuua Mafingast (17 km). No hakkas see siis käima paberitega mööda kontorit.Vaatasin seda trianglit 15 minutit ja siis vaatasin taskusse.Oli raha olemas.Võtsin selle varustajaselli loha järgi ja Mafingasse.Tundsin ennast küll kehvasti (palavikku oli 38 ), aga no kui saab kohe asi tehtud, siis kannatan ära.Kell 9 oli värv saeveskis üle antud. Ma tegin paar kiiret asja ära ja läksin koju rahulikult olema (st. tõmbetuultest eemale). No esmaspäevaks jalad jälle sirged all ja kappasin töökotta vaatama.No veel ei olnud värvitud.Ega midagi, vähemalt olid alustanud.Aga siis nägin ühte tühja purki.Küsimusele kuhu see kadunud on, sain vastuseks, et konteineri katusele.No mis ma seal katusel siis nägin: umbes 25% katust oli valge.Servadest maha jooksnud värv reetis selle hapukoore laadset konsistentsi.Ise veel olin toonud lahustit ka. Ja seda tegid ehituse osakonna maalrid.Ma ütlen veelkord, et siin pole vahet mis amet sul on.Kõike võid teha.Viimane selline koht oli Vene armee, mida olen näinud enne.
Sõimasin eesti-vene segakeeles veidi aega, kuni järjekordselt sain aru, et lapsed jäävad lasteks ja pole mõtet neid õpetada.Igaljuhul olid nad täiesti süüdimatult määrinud värvi nii paksult kui võimalik ühte kohta ,mõtlemata , et kogu konteiner oli minu plaanis ära värvida.Kontrollisin veel värvi kulu üle, kas ehk viga pole.Isegi Sadolini koduleht andis kahe kihiga katmiseks pisut väiksema koguse, kui mina meestele olin toonud ja millest oli veerand kadunud katmaks 1/25 konteinerist."Tule taevas appi". Selle lõigu lõpetuseks ütlen, et ülejäänud 75 % kannatas lahustaja lahkel kaasabil pea-aegu kogu ülejäänud konteiner ära värvida.Muidugi jäi siis veidi puudu ja paistis läbi ka. No kas lõpetan?
Meie igapäevane jant ei lõppenud sellega, sest teisipäeval oli värvi ikkagi juurde vaja.Kirjutasime siis koos varustajaga raha saamise paberi valmis ja saatsin ta teele.Enne lõunat mõtlesin, et kas ta juba tagasi? Ei olnud veel läinudki.Mõtlesin, et käin temaga ära, aga siis ta ütles, et ootab mingit autot, sest pidi torusid ka tooma. Ja mulle tuli reedene kiirustamine meelde, et "Tehke kähku, mul aega küll". Pole neile vaja midagi kiiresti ette tuua, ega nagu nii kasu pole.
No igatahes kandis varustaja ette , et värv on laos. Kell oli täpselt 15.04. No laost saamisega läheb veel 15 minutit, kui kedagi ees pole, sest kaks paberit vaja täita.
Nagu aru saite , sellel päeval polnud enam mõtet värvipurgi kaant avada. Pealelõunad on vihmased ka, kuigi sellel päeval polnud veel sadanud, aga oli pilves.Õhtul tuli küll kergem vihm kaela ka. Eks siis sai tehtud järgmisel päeval.
kokkuvõte: Alustatud reedel, jätkatud esmaspäeval, lõpetatud kolmapäeval.Kokku ainult 6 päeva. Ja siis ikka imestavad, miks nad nii vaeselt elavad? No mina küll aru ei saa. Kas teie saate?