8.5.09

Uss


Selline nägi siis välja kohtumine ühe ussiga.Ma ei tea, kas see oli siinses mõttes suur loom või ei, sest see on esimene kohtumine. Telefoniga pildistasin ja sellel polnud zoomi, nii, et väga palju lähemalt ei tahtnud teha ka .Võrdluseks võiks öelda, et jalgratta kummist oli jämedam.Pärast männi otsas turnivaid ahve, oli see teine loom, keda kohtasin.Ta oli parasjagu meie koduteel, kui lõunale läksin.Üldse on kuidagi loomi vähe näha olnud.Linnud ka sellised pöialpoisi suurusest kuni kuldnokani välja.Mõni on veidi värvilisem ka kui varblane, aga suurt vahet pole nendega, mis Eestis lendavad.

Pakilammutus 2


Täna nägin ,et see lauapakk,mis eelmisel pildil on, sai ilmselt täielikult ära lammutatud.Kas oli lõhkeaine kogus liiga suur, või mingi muu põhjendus , et lauad nii kaugele laiali on lennanud.Igaljuhul on selline pilt siin saeveskis tavaline.

6.5.09

Pakilammutus


See pakilammutus käib vist lõhkeainega.Pea-asi et lammutatud saab.

Katlamaja


Ei saa ikka jätta seda katlamaja teile publitseerimata.Siin on katlamaja, mis tootis auru ja tehti elektrit, aga see on hooldamatuse tõttu rivist väljas, ja vist ehk ei hakata taastama.Aga kuidas siis kuivatit käitada? Ikka samuti nagu sooja vee tegemist meie esimeste piltide peal näha võisite.Ainult et nüüd on loodud suurem "katel".Ma ei tea, kas see hakkab toimima ka, aga eks anname teada ,kuidas selle katsetused käivad.Praegu hakati ehitama korstent sellele põrgutulele.Kuivatis endas ühtegi andurit pole.See pistetakse ukse vahelt sisse ja kui on 40 C sees, siis avatakse toru katusele.Nii lihtne muideks ongi kuivatamine.Õppige teiegi asju tegema lihtsalt. Mis välja tuleb, ma ei tea, aga pole ka oluline, sest praegu tehakse liimkilpi märjast materjalist(õhukuivast 25% ehk).

Laoarvuti


Käisin ükspäev uurimas, mis programm laos kasutusel on.Nägin arvuti ka ära.Pildil on näha failid ja nende keskel protsessor, mis neid haldama peab.Ma küll töökiirust ei hakanud testima.

4.5.09

Mafinga

Tere lugeja!
Meil SaoHillis on olnud ilusad soojad ilmad üle pika aja.Täna lugesin õues ja võtsin päikest.Küll ainult pool tundi, aga nüüd õhtul tunnen , et õlad on kibedad.Ma pole viitsinud enam pilte ka teha, sest see eeldab aparaadi kaasa vedamist.Küll, aga jätkasin auto lagunemise tõttu pooleli jäänud tutvumist ümbruskonnaga.Käisin ära ka Mafingas, kus pidi olema 25-30 tuhat elanikku.Turg, poed ,kõik samamoodi kui Iringaski, aga selle vahega küll, et Mafingas pole asfalt teid.Kõik letid ja letil olevad kaubad on seepärast paksu tolmukihi all. Puuviljad on siin kehvema väljanägemisega ja ka valik veidi kesisem.Kuigi puuviljad näevad siin üsna kehvad välja võrreldes Euroopa omadega, kaldun arvama, et siinsed on naturaalsed ja vähemate mürkidega.Nad on täiesti valmis ja maitsvad.Väetise kohta ei oska midagi arvata, aga sellest on nad teadlikud küll, et selline asi on kasvule kasulik.Vist sõnnikut pannakse , sest keedetud kartul kippus siniseks minema, mis näitab nitraatide suurt sisaldust.Mango puudumise kohta öeldi, et pole hooaeg.Huvitav, et Iringas nädal tagasi veel oli hooaeg?
Jalgratas maksis poes ~700 EEK-u ja käiguvahetitega isend oli 1000.-EEK. Hiina päritolu 125cm3 mootorratas maksis 14 000.- ja hoopis tõsisem s.t. 150 cm3 ratta hind oli ligi 17 000.-EEK. Mida võtta, mida jätta?
Tegin kaks investeeringut ka.Esiteks ostsin kirve 4500.-Tsh(40.-eek) eest. Seni on mul veel pihukirves.Kolgid puusse veidi ja siis teise haluga lajatad takka. Hoopis parem lõhkuda ,kui ilma kirveta. Varre teen ehk mõni päev tööl ka valmis.
Teiseks ostsin suahiili keele sõnaraamatu.Kohe kaks tükki.Ei osanud valida, kumb parem on.Esiteks õpin numbreid, sest Mafinga turul oli raske leida inimest ,kes ka inglise keelt veidigi mõistaks.Selle peale kolleeg lohutas mind, et 25 aastat tagsi ei räägitud palju ka suahiilit, vaid igaüks vatras oma dialekti.Ju meil on seda jagu kergem, et üks kohalik keel selgemaks teha.1-moja, 2-mbili, 3-tatu, 4-nne,5-tano
Tegime lihtsalt veel paar tiiru linna servas ja läksime siis kõige paremasse hotelli baari.No veini seal polnud ja siis tuli leppida L.-Aafrika brändiga.Üldse oli kõigest 7 erinevat jooki seal.See pidi olema isegi niisugune koht, kus saadakse äripartneritega kokku või võib õhtul restorani sööma tulla, kui kodus ei viitsi teha.Eks me näe.