20.5.12

tsiklid metsas



Käisime eile jälle vaatamas, kuidas hüdroelektrijaama ehitus läheb.On ikka kõvasti edenenud.Generaator ja turbiin paigas, elektrikapid ja transformaator paigas.Kindlasti küsin, miks nad metallist hoone ehitasid, mitte puust.
Käidud sai seal sellepärast, et parajal kaugusel asuv objekt, kuhu sõita.Lihtsalt ringiratast uhada nagu imelik, aga see vist minu mõttes kinni.80 km umbes üks ots.Tagasiteeks kasutasin seni veel käimata radu.Tänud Heitile, kes tegi kiirkursuse "Google Earth kasutajale". Kuigi see keskmist kiirust teel ei tõstnud palju.Sõidu keskmine on ikka olnud 30 km/h, nüüd 34km/h.Kogu keskmine 26, kus siis vaatamisväärsustega tutvumine, selja sirutus, Hillaril ka ahju kütmise hetked.
Vihmaperiood on meie kandis läbi, mis toob kaasa jubeda tolmu.Tolm on kohati ratta jälje sees nii paks, et tsikkel hakkab tolmu peal ujuma ja esiots kaotab igasuguse juhitavuse. Teisalt pole vihmaperiood lõppenud veel mägedes, mistõttu mõned teed olid pealt märjad.Hea see, et need ei tolmanud, aga olid jubedalt libedad.Ühes kohas oli must muld ja savi segamini, isegi minu kärnased rehvid libisesid allamäge nagu salvo kelk.Hillaril selles kohas oma asfaldirehvidega polnud sedagi pidamist.Nii tuligi üllatavalt kiiresti kätte teised pidurdusmeetodid.Selleks olid jalatugi ja leistang.Tagumine suunatuli proovis ka oma panust anda, aga tema ramm osutus kesiseks.Oli teine pärast juhtme otsas ripakil üsna kustunud ilmega.
Ootame aga uusi huvilisi kampa.Ärge ainult mai kuu sees tulge, sest siis üritame järjekordselt saeveskit käivitada ja tsikli käivitamine on hetkeks listi lõppu lükatud.