21.1.10

mootorratastel metsikus Aafrikas









Siin siis videonäide meie mootorratta sõitmistest ja marsruudivalikutest.Muide see tee on täiesti kaardil olemas.Ole ainult mees ja leia ülesse, tunne ära, et see ikka tee on ja proovi siis ka läbida.





Silda saab teha lihtsalt.Paned kimbu bambust üle jõe ja asi valmis.Õnneks oli ka üks pikk tolline laud peale pandud.Seda mööda lükates ei kukkunud ratas bambusevarte vahelt läbi.Ise pidi käima küll jalad laiali ,et mitte läbi vajuda.Kohalikud elanikud tekkisid ka kohe sinna, ilmselt tulid vaatama, mis imeasi seal müriseb.

Sellest poest sai osta Coca-Colat.Veel oli seal kahte sorti kollast magusjooki ja letil kolm kuivatatud-suitsetatud kalakest.Nii umbes 10 cm pikkused.Üht-teist oli veel ,aga ei mäleta.Eks palavus teeb oma töö, kui pead vahel ühte ratast lausa kahekesi kusagilt kraavist läbi tõstma.Pärast mida ta veel keeldub käima minemast ja siis vaja käima joosta ülesmäge .Janu oli nii suur, et istusime puu all ja jõime kumbki kaks Cocat.Kohalikud muidugi ümber uudistamas.Meile tundus küll, et meie olime esimesed valged selles hoovis , sest sinna ei tulnud ühtegi arvestatavat teed.Meiegi sõitsime mööda põldude ääri(enamasti).
Kokku kestis retk 5 tundi.Pikkuseks kujunes 92 km.Millest siis 1t ja 20 min oli seisuaeg.Keskmine kiirus 18km/h. Sõidu keskmine oli 26km/h.

20.1.10

Life is tough in Africa!

Müüme vanu veoautokumme. 50 000 Tshs/tükk. Lähevad tooraineks, et toota saapaid, harjasid, tihendeid ja laste mänguasju. Jääke ei paista eriti siin jäävat. Meil küla prügimäelt korjatakse ka plastik pudelid kokku...