16.10.09

Võistlused

14. oktoober oli üleriigiline püha ja vaba päev. Oli esimese presidendi Julius Nierere päev. Valge mees kasutas lihtsalt vaba päeva. Jahtklubis oli organiseeritud Laserite võistlus. No rentisin siis minagi paadi ja läksin ka.Kahes esimeses sõidus olid kohad viimane ja eelviimane.Korra sai ka ümber mindud.Kolm sõitu oli kokku.Mina suutsin selle logu rendikaga osaleda kahel, sest pool minutit enne kolmanda sõidu starti murdus paadil mast maha.Muid pisiasju lagunes ka eelmistes sõitudes.Aga nüüd on siis osaletud Dar Es Salaami jahtklubi võistlustel ka.Meri on oivaline, kuigi jah, räigelt soolane.Purjetasime kõik lühikeste pükste ja T-särgiga, mida meie järvel alati pole saanud lubada.
Kui kõik plaanipäraselt läheb, siis reedel proovin uuesti.Nagu varem mainitud, läheb siin pimedaks juba pool seitse õhtul, nii, et aega reedel palju pole.Start on 17.00.

Dar Es Salaamis

Oleme siin mitu päeva Dar-is olnud.Ühel sama ilusal hommikul, nagu kõik teisedki on seni olnud, saime üllatuse osaliseks.Nimelt autoga tagurdades ei näinud ma millegi pärast taha.Nõudis veidi täpsemalt uurimist, et märgata lõpuks küljepeegli klaasi puudumist.No selge-kõrvalauto on uksega virutanud ,mis muud, oli esimene mõte.Eks siis ajan ühega läbi.Aga võta näpust, teist ka polnud.No nüüd oli asi selge.Tumedad kurikaelad olid tumedaid tegusid käinud tegemas. Ilmselt on rahvaarv kasvanud sellest ajast kui kapten J.Cook maailma rahvastele peeglikilde jagas, ja praeguseks kõigile ei jätku.No eks siis kapten I.Lepik pidi loovutama oma varudest paari peegleid.Seega kulus hulga aega ja närvi uute ostmisele.Närvi just selle pärast, et ostmine käib siin teisiti kui olen harjunud.Peab hakkama enda kallal kõvasti tööd tegema, et Aafrika kaubanduses ellu jääda.Minu plaan oli, et varustaja helistab Fordi esindusse , küsib saadavuse ja hinnad ja siis teame ,mis edasi teha.Fordi diiler küsis veel selle peale auto raaminumbrit, mis minu usaldust veelgi suurendas.Kui siis aga ei järgnenud midagi tunni aja jooksul tuli uuesti helistada, mille peale oli vastus, et ta ei tea, sest need on laos.(Welcome to Africa).Tulge siia.No sõitsime siis sinna koos varustajaga.Taksoga nimelt, sest varustajal pole autot.Seal siis küsiti täiesti veendunult ja tõsiselt meie käest mida, mis te arvate? Eks ikka raaminumbrit, kuidas muidu.Siis mees vaatas arvutist koodid ja läks lattu.Jala ikka, mitte ei läinud teisele arvutilehele.Saadavust ta veel öelda ei osanud ja hinda ka mitte.Aga laost tuli tagasi kahe karbiga.1:0 Fordi kasuks.Siis saime teada hinna ja ta trükkis välja mingi lehe, millega ta läks ,kuhu? Eks ikka lattu allkirja võtma.Veidi aja pärast tagasi tulles ütles ta hinna ja siis sain maksma minna kassasse.Sealt saadud lehest ühe sain omale teise andsin varuosamüüjale ja sain peeglid kätte lõpuks.
Kes käinud meie esindustes juppe otsimas, ilmselt sellist skeemi pole pidanud läbima.Juba telefonist saad sa teada kõik ja tihti on jupid juba enne laua kõrvale valmis pandud, kui kohale jõuad.Ei meie siin ei muuda Aafrikat.Kui must inimene ise seda tahab ja teeb, siis miskit muutub, aga veel pole selge mis suunas.
järgneb....... iga päev sama järjekindlusega

14.10.09

Pimedas öös, jälitustegevuses...


Töö asju ka natuke...siin siis proovime tabada saematerjali vargaid, kes autoga saematerjali öösel varastavad. Võin ette öelda, et edutult. Sest katsu sa musti mehi mustas lõunama öös näha...rääkimata kättesaamisest. Seega asi ikkagi rohkem ennetav tegevus...nüüd teeme iga nädal ringi peale saeveskile ja vaatama, kas kuhugi saemterjali koguneb, mida saaks siis hiljem ära viia.
Posted by Picasa

Safari 4

Posted by Picasa

Safari 3

Posted by Picasa

Safar 2

Posted by Picasa

Safari 1

Posted by Picasa