22.9.10

Parimad töötajad 2010


Esiteks vabandust piltide kehva kvaliteedi pärast. Nii need kohalikud siin vahel fotoaparaati kasutavad...endale ei tundunud tal midagi valesti olevat.

Tegu siin siis aasta parimate töötajate premeerimisega. kuna 2009 sellist üritust ei olnud siis andsin üle 2009 ja 2010 parimad töötajate "sertifikaadid". Lisaks sai iga töötaja 10 tk 2,5x1 meetrit katuseplekki, 10 kg riisi ja 5 liitrit päevalille õli. Tase selline, et selline auhind hoopis olulisem...lisaks kui inimesed kandideerivad mulle tööle siis ka ikka CV'le lisatud, et mitu korda siis kuskil keegi parimaks töötajaks valitud.

Üritust korraldasid nad ise (HR osakond). Kõnesid oli umbes 8 tk - sealhulgas ka minult (Aadu). Siis oli ühine söömine (Tavaline lõuna ettevõtta sööklas on riis, oakaste ja tee) Sellel puhul siis lasime maha lüüa 1 lehma, 20 kana, rohelist ja ka kartulit...lisaks sai iga töötaja prae juurde limonaadi. Meeleolu missugune laupäeval 12:30...peale seda üritust saeveskist läbi käies nii mõnigi töötaja tänas...ehk siis asi siin väga oluline neile ja nende kultuurile. Nagu te isegi aru saate on Nõukugude riik siin ka oma osa andnud...üldse on Nõukogude asju siin palju näha just töötajate poole pealt - Tansaania tööõigus on sama mis Eestis (enne viimast muudatust) ja kust see on maha kirjutatud?

Siis sain ka istuda presiidiumis selle koosoleku ajal - presiidiumi pidid nad ka tegema koguaeg, kui neil on oma koosolekud...külas või õkskõik kus mujal.

Lisaks ürituse lõpus tuvustas ennast NSSF (National Sosial Security Fund) - ehk tegu Haigekassaga eesti mõttes. NSSF alustas Tansaanias 5 aastat tagasi ja inimesed ei oska veel haiglas käies uurida, kas nende eest tööndja mksab ja mis ja kuidas... Kuna me oleme 2 aastat maksnud raha NSSF fondi iga töötaja eest siis meie töötajad peaksid saama arstiabi osas toetust. Lähim haigla millel on leping NSSF'iga asub aga 100 km kaugusel - oleme siin juba pikka aega puskinud, et NSSF teeks meie lähedal oleva haiglaga ka lepingu, muidu nagu ilmaasjata maksame, kuna keegi abi ei saa.

Liigume, loome kollektiivi. Ehk nagu ametiühingu esimees oma kõnes ütles "Dear MD, please give workers a chance to work, tools to work and we will work!"

Kõik toimus väga ametlikus õhkkonnas!
Posted by Picasa