10.12.09

Paradiis 3


Kas sõnu on vaja?
Posted by Picasa

Paradiis 2


Vasikavaimustus kestab. Isegi ei tulnud meelde, mis ilm Teil seal eestis on. Meil siin südasuvi...ja isegi Souther Highlandi peal on palav. Proovin ka paar panoraam fotot üles saada siis saate aru, kus me oleme tegelikult.
Posted by Picasa

Suvitamise oskused...paradiisis!


Nii see käib. Hiljem tuleb pilte veel, kuid käisime sügaval metsas kose all ujumas. Võib nüüdseks öelda, et filmi The Beach tseenid on ka ise järgi proovitud.
Posted by Picasa

9.12.09

Aafrikas juhtub igasugu asju

Oli varajane teisipäeva hommik, kui Anthony oma asju autole laadis ja ma ärkasin mingi erilise kõigutamise peale.No muidugi nad tatsasid meie terrassil ja minu põrand vappus.Vaatasin kella ja see näitas 6.10. Esmakordselt kogesin, et veranda ja toapõrand on ühendatud ja tahtsin seda hiljem üle kontrollida, et kas tõesti nii loll konstruktsioon.
Õhtul Svein küsis, kas ma maavärinat märkasin.Muidugi ma ei märganud mingit maavärinat. Kui ta aga ütles ,et kell oli 6.10, kui see toimus, siis pani veidi mõtlema.Kohe koju jõudes tegime Aaduga proovi.Mina õõtsutasin terrassi, nii, et see vappus, aga toa põrand selle tulemusel ei liikunud grammigi. Seega siis sai tõestatud, et oligi minu esimene maavärin, mida ma märkasin.

7.12.09

Külaline 2


Siit siis ka näide kuidas puhkamine käib.
Eriti muidugi kui peab ühelt saarelt teisele käima...
Posted by Picasa

Külaline nr 1




Saabus suvitaja. Muut kui suvitab...ega see kool ainult natuke segab seda puhkamist. Peab varem tagasi minema...
Posted by Picasa

6.12.09

Kanuu

Täna alustan jälle juttu ühest lõpetamata seiklusest.Kuidas me kanuuga "sõitmas" käisime.
Kaardil keset sood märgitud jõgi "Little Ruaha". Tuleb tee alt läbi paar km saeveskist läänes ja kulgeb ümber meie asunduse .Plaan oli sõita ühest sillast teiseni.Jõgi selline 4-5 m lai.Sai kuidagi ikka kanuu ümber pööratud ja limama.Käänakud nii järsud, et ei keera ühe hooga väljagi.Meie üllatuseks aga oli seal ka kohutavalt palju põõsaid.Mitu korda vedasime maa pealt ringi.Tegelikult seal mingit maad polnud.Jalad olid põlvini vees ja mudas.Rohi vööni.Jõgi läks aga kitsamaks ja kitsamaks.Lõpuks oli kanuu laiune.Edasi polnud enam niigi lai.Ja lõpuks kadus sootuks.Jäi ainult meetri sügavune kõrkajastega täidetud väli.Oleks võinud ka tagasi minna, aga lootsime, et vett läheb rohkemaks, kui teine jõgi ka sinna suubub.Nii me siis rühkisime läbi rohu paati tõugates nagu Kihnu hülgekütid.Rohi oli nii terav, et lõikas põlved verele.Siis tuli vesi, kus sai aerutada.Sellega olime ületanud sooala ja jõudnud teise kaldasse.Otsisime edasipääsu, aga lootusetu.Läksime maale.Kuna oli keeruline sinna autot järele kutsuda, siis Anthony hakkas jooksma kokkulepitud sillani, aga tuli tagasi pärast 7 km ringi, sest seal tuli sisse teine soo ja läbipääsu polnud.Üle soise ala paistis meie asula küngas.Mis muud kui paat uuesti vette ja teisele kaldale.Vett kahjuks jälle ei jätkunud kauaks.Kogu see väike jõgi ilmselt jaotus laiale alale ja seepärast polnud ka jõge enam lõpuks kusagil.Soo laius on 1 km.Sellest viimased 300 m tuli jälle lükata.Jalad keeldusid selles rohus rohkem liikumast, sest kui oleks kauem jätkanud, siis poleks vist nahka peal olnud.Siit moraal, miks käiakse palavas kliimas ja soojas vees ikka saabastega ja pikkade pükstega.Aga siis tuli meelde, et kotis on tuulekindel purjetamise pluus.No kui saab püksid pähe tõmmata, saab ka pluusi jalga panna.Abi oli suuresti.Lükkasin selle paadi lõpuks kaldale ja jalad jäid ka suuremate kahjustusteta.Tassisime seda paati seega kahel pool sood mööda metsi.Ajas naerma küll, et miks peab metsas paadiga käima.Seega läbisime 3 km.GPS näitas keskmiseks liikumiskiiruseks 1,8km/h.Sillani jäi veel 4 km.Seega siis jätsime asja pooleli.Lõpuks sai kutsutud auto vastu, sest seda kohta ma tundsin ja oskasin juhatada teed.Siis sai kodus kohe tehtud söök ja puhatud, sest 1-2 tunni asemel kestis kogu üritus 6 tundi.Praegusekski pole veel lõppenud, sest paat on auto peal ja vaja täna veel tagasi viia.Jalad põlevad siiani.
Seega enam soos jõge otsida ei ürita, aga kaardil leitsime , et allavoolu enam pole sood märgitud.Seega on üks plaan jälle olemas.....
Pildid tulevad siis , kui oleme need suutnud moodsast telefonist välja võluda ja arvutile söödavaks teha.