15.2.11

Uganda 2

Siit siis pilte ukse toomisest. Teine tootja, kes siis teeb 1000 ust koos. Peamisel tiik ja mahagon. Toolid ka tiigist.


   
Uganda reisil saime siis ikka koguaeg pakkumis, kes tahab osta mahagoni või muud meile eksootilist puitu. Samas saavad nad oma puidu valdavalt Kongost. 

Uganda 1

Sai külastatud Ugandat eelmisel nädalal. Enne valmisi pidi ikka tänaval koos armeega käima. Põhiliselt huvitas meid seal saematerjali müük. Uganda on vähe rohkem arenenud kui TZ kuid samas Aafrika ikkagi. Seda ka järgmistel piltidel näha. Vasakpoolsel pildil automaatne uste värvimise liin. Parempoolsel ka uste värvimise liin. Tolmukorra järgi saate aru, et mida kasutatakse ja mida mitte.



Siit siis uksed ise. Mahagon uksi tegi see konkreetne tehas. Neil on ka Kampalas kuidu müügi platsid. Umbes 200-300 ust kuus. Lõpptoode oli kvaliteetne ja ilus, seega meistril pidi silma olema.


Unsitus veel minna Ugandasse gorillasid vaatama, kuid seekord oli vaid töö ja töö.
Posted by Picasa

Metsas

Sõitsime ka eile tsiklitega ringi.Tulime juba hommikul tööle tsiklitega, et need ära tankida.No kui tööpäev läbi, siis oli ka tankla juba kinni.Tekkis mõte, et läheme lähimasse maantee-äärsesse tanklasse umbes 8 km.
Paagid punnis, võtsime kursi sõjaväe osale, millest pidi tee läbi minema.Väravas oli meil vastas igivana vintpüssiga rõõmsameelne tegelane, kellele ütlesime, et tahame läbi sõita.Ei ta meile takistusi teinud.Tuli meelde nõukogude armee ehitised ja elu-olu.Suht samasugune näis.Isegi see lõhn ja õhkkond sellistes kohtades on sama igal pool. Nägime ,kuidas sõduripoisid ja sõduritüdrukud kolmes rühmas ja kõva "laulu" saatel tulid sörkjooksuga mingilt pikemalt marsilt.Muuseas oli kaasas ka blond, suht vabalt riides ja palja peaga valge mees.Ilmselt mingi nõuandja või kes-teab-mis tegelane.Oleks huvitav teada olnud, mis riigist oli, et kes siis siinset armeed kujundab, aga nad olid piisavalt kaugel.Õigemini alul me ise võtsime piisava distantsi, et vajadusel laskeulatusest kiirelt jalga lasta.
Tagasi viis tee läbi metsa, kus vaatasime suurt misjoni keskust.Makalala misjon.Ei ajanud pikka juttu vaid keerasime gaasi. Edasine tee viis metsalangetajate juurde, kes südamerahus siis puud teele langetanud olid.Eks sõitsime siis tee kõrvalt rohu seest.Rohu põhjas sillerdas juba vesi kui igaks juhuks kiirust lisasin, et mitte kinni jääda.Lõpptulemusena läks asi ruttu väga sügavaks ja ratas oli seisma jäämise järel ühe kolmandiku mootorini vee all.Muda oli nii kleepuv, et jalga kätte saada oli suht raske tegevus.Aadu tagant tulijana sai pidama, kui nägi kuidas ma sügavamale ja sügavamale vajusin.Sikutasime siis kahekesi ratast tagurpidi sellest sopast välja.Jalad muidugi põlvini märjad.Hoidsin, et külili ei kukuks.Seda jama veel vaja pole.Edasi me ei läinud.Läksime tagasi ja teist teed mööda.Tuli meelde kanuu retk mööda sarnast märgala.No pean tõdema, et ei tsikkel sobinud selle jaoks ka paremini.
Noh ja kodutee viis meie küla baarist mööda ....

Koolimaja metsas

Sõitsime Imrega, mootorratastega mööda metsa ringi. Järsku vaatame, et valge naine sõidab jalgrattaga eikuskilt eikuhugi. Tekkis meil filosoofiline huvi, et kust ta tuleb, kuhu ta läheb ja miks ta siin on?

Selgus, et Norra kirik on teinud kooli 5 aastat tagasi kohalikele (Kibidula külasse) ja nüüd ka peab seda kooli. Tema oli koolis õpetaja. Olnud juba 5 aastat TZ's. Kuna on 20 km Mafingast eemal metsas siis Mafingas pidi käima korra 2-3 kuu kohta. Tekkis ikka tõsine küsimus, et kui huvitav tal see elu seal metsas ikka olla saab?

Mille peale saime vastuseks, et naaber külas on Kanadalane, kes ehitab ise lennukeid. Üks lennuk valmis ja kuna see on kahekohaline siis saab ka lõbusõittu teha. Teist lennukit ehitab hetkel. Saime kontakt numbri...kes tahab tulla lendama? Ohtuse eest tuleb viia küünal kirikusse!

  
Posted by Picasa