15.4.10

kaubandus

No ei saa jätta kirjutamata mõnest siinsest kaubanduse eripärast.
1. Kui firma nimi on "East African Pumps", siis millega see tegeleda võiks?... Aga tegeleb hoopis autode remondiga.Tõsi küll, seal on kirjade järgi ka diislite kõrgsurvepumpade remont muu autoremondi kõrval esindatud.
2. Kus saaks teha uksele võtmeid juurde?... Muidugi kingapoes, loogiline ju. Kingapoes taga ruumis asub täiesti korralik võtmetegemise masin.Ühtegi kirja võtmete kohta küll polnud, aga kingi oli palju.Kohalikud oskasid kohe juhatada, et mine sinna kingapoodi.Veel poes sees olin kõhklev ja küsisin üle.Siis nägin, et tõesti masin olemas ja toorikud toodi välja jne.
3. "Tanzania brushes " arvate, et tegeleb harjade ja pintslitega? Täitsa õige, tegelebki.Aga ka saekettaid ja muid tarvikuid saab sealt, kuigi jälle keegi peab teadma.Ja teatakse.Mingit kirja kuskil pole.Väravale ka joonistatud harjad ja luuad.
4. Kust võiks saada Honda elektrigeneraatorit?... Honda esindusest? Kindlasti mitte, sest see oleks liiga lihtne.Honda esindus ütleb, et neil pole laos ja tellida ka ei saa, sest pole kindel, et just seda marki generaator saadetakse. Aga anti poe nimi ja öeldi täpselt , et selles poes on see generaator olemas ja teises poes on teine mark olemas. Kui siis poes hinnast rääkima hakkasime, oli see jupi maad kõrgem, kui esindus välja käis.Kaupmees muidugi teadis sama hästi, et esindusel ju laos pole.Paistab, et käib mingi kokkumäng.Kõik eelpool kirjutatud ärid on hindude käes nagu ka kõik need, millest täna ei kirjutanud.
Kuidas sellistes firmades müük käib , ei tea. Mõni aeg tagasi oli sama küsimus hotellide kohta, ometi nad leitakse ülesse.Pole veel aru saanud, kuidas.

No comments:

Post a Comment